Kuřimská štafeta obhájila titul na MČR třináctiletých

Na republikové mistrovství třináctiletých v Plzni se podařilo nominovat pěti našim závodníkům – Elle Maršíkové, Radce Maškové, Vandě Přichystalové, Anně Švehlové a Janu Rekovi. Závody se konaly v Plzni za účasti 210 plavců z 93 klubů, mezi nimiž se kuřimští plavci rozhodně neztratili.

Tradičně největší očekávání jsme měli ve štafetových závodech, kde jsme obhajovali dva tituly ze zimního mistrovství. Ve štafetě na 4x50m volný způsob jsme nakonec po nádherném souboji těsně podlehli pražské štafetě Motorletu, holky tedy nakonec braly 2. místo a staly se tak vicemistryněmi ČR. V polohové štafetě se očekával opět strhující souboj mezi Kuřimí a Prahou, doplněný o štafetu z Kroměříže. Holky ale zabojovaly a nakonec se mohly radovat z obhajoby titulu mistryň ČR!

Medailovému umístění v individuálním závodě byla Ráďa Mašková, která na 100m prsa doplavala na čtvrtém místě, na dvojnásobné trati a na 50m volný způsob byla osmá. V polohových závodech se tentokrát Rádi bohužel nedařilo podle představ, i tak však v obou případech skončila v první desítce nejlepších plavců.

Anička Švehlová skončila šestá na nejkratší disciplíně, a to na 50m volný způsob. Na dvojnásobné trati byla třináctá, na 100m a 200m znak se pak umístila na třináctém a šestnáctém místě.

Vanda Přichystalová dosáhla svých nejlepších úspěchů tradičně na prsařských tratích. Na 100m skončila sedmá a na 200m devátá. V disciplíně 200m motýl dohmátla osmá, na 200m a 400m polohový závod pak skončila shodně na osmém místě.

Elda Maršíková vkládala největší naděje do znakových tratích a v obou případech nakonec doplavala na úrovni první patnáctky. Dále se představila také na tratích 100m a 400m volný způsob, kde doplavala v krásných osobních rekordech, vždy kolem dvacátého místa.

Jediným klučičím zástupcem našeho klubu byl Jan Reka. Honza měl největší ambice na 1500m volný způsob, kde i přes lehčí virózu zaplaval parádně a nakonec z toho bylo desáté místo. Stejného výsledku dosáhl i na 400m volný způsob. V kratších distancích na 50m a 100m volný způsob bohužel zaostal za očekáváním.

Náš plavecký sen stále trvá. Holky z vesnice, jak nás s oblibou nazývají soupeři, opět dokázaly, že plavání v Kuřimi děláme dobře. Všem našim závodníkům gratulujeme a zároveň děkujeme za skvělou reprezentaci nejen našeho klubu, ale také města Kuřim. Velké díky patří také početnému fanklubu, který nás srdnatě povzbuzoval celý víkend.

Foto
Výsledky


20. Červen 2019 | Nováková Eliška


ZPĚT NA VÝPIS ČLÁNKŮ

© Copyright 2013 Plavecký klub Kuřim

Created by Vones.org | Design by ŠM