Krajský přebor deseti- a jedenáctiletých plavců

V sobotu 18.5.2019 jsme vyrazili na Krajský přebor do Hodonína. Pro 10leté to byly první "krajáče". Celkem se zúčastnilo 11 plavců, z toho 8 děvčat a 3 chlapci. Bohužel ze zdravotních důvodů nemohly do závodu zasáhnout Sabča Toužínová a Johanka Vemolová.

I tak se nám však podařilo vybojovat celkem 16 medailí, a to pěti dětem.

V každé své zaplavané disciplíně získala medailové umístění Saška Mašková. Celkem 3x se stala krajskou přebornicí, a to v disciplíně na 50m VZ, 800m VZ a na 50 M. Dále získala dvě 2. místa na 200m VZ a 100m VZ. Šestou medailí bylo 3. místo na 400m VZ.

Velmi povedené bylo vystoupení Klárky Podrazilové, která parádně zabojovala v náročných disciplínách a získala celkem 5 medailí. Přebornicí se stala a zlatou medaili získala na 400m VZ, tři druhá místa vybojovala na 100m M, 200m VZ a 200m PZ. Třetí místo brala na 100m VZ.

Tři cenné kovy si vyplaval také Ríša Zaoral. Na 100m Z získal 2. místo a dvě 3. místa vybojoval na 400m VZ a 50m Z. Bohužel se Ríšovi nepovedla obrátka na 100m PZ, jinak by nejspíš vybojoval medaili i na této trati.

Po jedné medaili vybojovaly Kája Novohradská na 50m VZ a Bára Podlucká na 100m Z. Bára by nejspíš ještě vybojovala další dobré umístění, ale po druhé disciplíně bohužel musela ze závodu odstoupit ze zdravotních důvodů.

Celkem hodnotí závody trenérka Ivča Šťastná úspěšně. "Skoro všechny děti si zlepšily své osobní rekordy a plavaly na svých maximech. Děti vybojovaly i pár 4. míst a jako úspěch můžeme považovat každý výkon do nejlepší desítky. U některých dětí jsou ale ještě rezervy. Musí si uvědomit, že vše začíná u tréninku a končí na závodech, kde se snaha a píle promění v medaile."

Gratuluji všem a doufám, že se co nejvíce dětem podaří nominovat na Pohár Moravy.

Za pomoc moc děkujeme také Markovi Novohradskému a Monči Podlucké.


5. Červen 2019 | Nováková Eliška


ZPĚT NA VÝPIS ČLÁNKŮ

© Copyright 2013 Plavecký klub Kuřim

Created by Vones.org | Design by ŠM