28. ročník VC Kuřimi v plavání

V sobotu 11. 5. 2019 hostil kuřimský bazén 28. ročník Velké ceny Kuřimi v plavání. Závodů se účastnilo 160 plavců z 11 klubů. Jedná se o závody, které jsou určené pro nejmenší plavce, kategorie 2009 až 2012. Pro mnohé děti se jednalo o první závody.

Poháry za vítězství v hlavním závodě na 50 metrů prsa 10letého žactva putují do Komety Brno. V kategorii chlapců zvítězil Adam Řiháček, v kategorii dívek Nella Faronová.

Naši plavci vybojovali celkem 9 cenných kovů. Nejúspěšnějším kuřimským plavcem se stal Petr Strakoš, který zvítězil na 25 metrů prsa a v disciplíně 25 metrů volný způsob doplaval třetí. Mezi dívkami se nejlépe vedlo Karle Bendové, která získala stříbrnou medaili na 50 metrů volný způsob a bronz na 50 metrů volný způsob.

Ale i dalším kuřimským plavcům se podařilo získat cenné kovy:

Inna Bendová - 3. místo na 25m volný způsob
Karolína Novohradská - 3. místo na 50m volný způsob
Tomáš Reka - 3. místo na 25m prsa
Radek Švaňhal - 2. místo na 25m znak
Richard Zaoral - 2. místo na 100m polohový závod

Na závěr závodu proběhly štafetové závody, ve kterých tradičně kuřimští plavci bojují o nejvyšší příčky. V kategorii chlapců doplavala naše štafeta na 3. místě, štafeta dívek doplavala na 5. místě.

Velké poděkování patří všem zúčastněným, organizátorům a v neposlední řadě také všem sponzorům akce - Ceec research s.r.o., Tecnotrade obráběcí stroje, městu Kuřim za finanční podporu a Wellness Kuřim za technickou podporu.

Foto ze závodů
Výsledky


5. Červen 2019 | Nováková Eliška


ZPĚT NA VÝPIS ČLÁNKŮ

© Copyright 2013 Plavecký klub Kuřim

Created by Vones.org | Design by ŠM