VC Olomouce

Tento víkend se kuřimští plavci účastnili VC Olomouce, kde byla k vidění také řada českých reprezentantů v čele se Simonou Kubovou (roz. Baumrtovou), Lucií Svěcenou, Terezou Horákovou, Filipem Chrápavým, Tomášem Ludvíkem a dalšími. Kromě českých závodníků se závodů účastnil také velmi silný tým z Krakowa.

Náš tým sice patřil k věkově nejmladším, ale ani přes tento fakt našich jedenáct závodníků ostudu neudělalo. Nejlepších výsledků dosáhla Radka Mašková na 100m a 200m prsa, kdy se jí v obou případech podařilo umístit v první desítce. Podobné výsledky zaznamenala na prsařských tratích také Vanda Přichystalová. Holky jsou věkem ještě starší žačky, o to cennější jejich umístění v kategorii dospělých je.

Velmi dobře vyšly závody Honzovi Rekovi, který svých šest startů proměnil v pět osobáků. Anně Švehlové vyšly parádně znakové tratě na 100 a 200 metrů, o něco méně se jí dařilo na kraulových tratích, kde však velkou roli sehrály ne příliš dobré startovní bloky. Na úrovni osobních rekordů plavala i Ellen Maršíková, která se nakonec po počáteční nervozitě dostala do potřebné pohody.

Mezi dívkami roč. narození 2005 se nejlépe vedlo Alexandře Pokorné, i když ne na jejich oblíbených motýlových tratích, jak by se dalo čekat, ale na 100m a 200m znak. Tereza Rašková plavala technicky velmi zdařile, ale časově bohužel zaostávala za svými možnostmi.

Z dorostenců se nejlépe vedlo Vaškovi Justovi a Adamovi Petrů, a to hlavně na prsařských tratích. Honzovi Petrů se bohužel po nemoci nepodařilo dostat se do potřebné formy. Jedinou dorostenkou v našem týmu je Anežka Machotová, která se nenechala rozhodit a na jejích výkonech to šlo znát. Věříme, že její forma dál poroste.

Nejúspěšnější závodnicí Velké ceny se stala Simona Kubová (roz. Baumrtová), která by svým výkonem na 100m znak splnila velmi náročný limit na Mistrovství světa. Vidět naše špičkové plavce v akci je pro nás nejen velkou zkušeností, ale zároveň i motivací do další práce.

Foto ze závodů


25. Březen 2019 | Nováková Eliška


ZPĚT NA VÝPIS ČLÁNKŮ

© Copyright 2013 Plavecký klub Kuřim

Created by Vones.org | Design by ŠM