VC Českých Budějovic

První březnový víkend se v Českých Budějovicích konaly plavecké závody dětí, ročník narození 2008 - 2005. Z našeho klubu se podařilo nominovat celkem čtrnácti plavcům, což je na tak velkou konkurenci veliký úspěch. :)

Nejlépe se z kuřimských závodníků vedlo Adamu Švaňhalovi (r. 2007), který vybojoval dvě zlaté medaile na 100m a 200m znak a jednu bronzovou na 200m prsa. Další úspěšnou plavkyní se stala Pavlína Nečasová (r. 2006), která získala stříbrnou medaili na 200m motýl.

Za zmínku určitě stojí také účast dvou kuřimských plavců ve finále na 200m polohový závod, a to zásluhou Vandy Přichystalové a Adama Švaňhala. Vanda zaplavala v konkurenci o rok starších závodníků sedmý nejrychlejší čas, Adam si se ztrátou půl sekundy doplaval pro nepopulární čtvrté místo.

"Sklizeň brambor" zažil také Honza Šťastný, který se na čtvrtém místě umístil hned třikrát, a to na 400m kraul a 100m + 50m prsa. K tomu přidal i další umístění v první desítce. Podobně si vedla Vanda Přichystalová, Radka Mašková, Anička Švehlová a Vítek Kotinský.

Parádně si vedly i dvě naše plavkyně Barča Podlucká a Eliška Vrbková (obě r. 2008). Nebýt konkurence o rok starších plavců, získaly by ve své kategorii řadu cenných kovů.

V neposlední řadě bych rád vyzdvihl výkony Elišky Zadákové (r. 2005), která teprve nedávno přestoupila z kondičního do závodního plavání a v Budějovicích startovala na svých prvních závodech. Po delší době se pěkně prezentovala také Saška Pokorná (zvláště na 100m motýl) společně s Honzou Rekou a Ellou Maršíkovou.

Velké poděkování patří Honzovi Šťastnému a Karlovi Zadákovi za pomoc s dopravou, kuřimskému fanklubu za podporu a Pavle Přichystalové za parádní fotky.


7. Březen 2019 | Nováková Eliška


ZPĚT NA VÝPIS ČLÁNKŮ

© Copyright 2013 Plavecký klub Kuřim

Created by Vones.org | Design by ŠM